Представники Покровської, Мирноградської, Новогродівської, Удачненської, Криворізької, Курахівської та Олександрівської громад зібрались, щоб обговорити тему протидії домашньому насиллю. Деталі дізнавались кореспонденти ТК «Орбіта».

«Дуже важливо, щоб жертви насильства знали, куди звернутися за психологічною, медичною та юридичною допомогою. Сподіваємось, що насильства в нашій громаді та в країні буде набагато менше», – каже голова Покровської молодіжної ради Олександр Нестеренко.

Присутні переглянули соціальну рекламу і колективно долучилися до дискусій. Така інформаційна сесія для молоді – спільна ініціатива обласного управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання та Покровської міської військової адміністрації за участі благодійного фонду «Слов’янське серце».

«Такі питання завжди на часі, під час військового стану ситуація ще більш загострилась. Багато людей втратило роботу, масове переміщення, важкий психологічний стан, який також впливає негативно, і статистика зростає. Будь-які форми й прояви насильства не є нормою, це не можна толерувати, про це треба казати та завжди звертати на це увагу», – зауважила заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна. 

Лише за 9 місяців у Донецькій області вдалося зафіксувати 2090 звернень щодо домашнього насильства. На думку заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, спільними зусиллями можна змінити цю ситуацію.

«Коли ми обізнані, поінформовані, ми цього не допускаємо. Є мова жестів, є гарячі лінії. В нас дуже круто працюють соціальні центри з виявлення і надання допомоги тим, хто постраждав від домашнього насильства. Наша поліція показує багато прикладів, як вони справляються з кривдниками. Тому сьогодні ми ділились досвідом між громадами, отримали багато навичок, які підуть в маси», – наголошує Маргарита Ідрісова.

П’ятьом найбільш активним учасникам заходу вручили символічні новорічні подарунки.

Організатори зазначають, що небайдужість і реальні дії можуть врятувати життя. Аби все менше людей залишалися осторонь, заходи в подібному форматі планують проводити ще.

«Далі ми будемо розповідати про попередження торгівлі людьми, про гендерну рівність», – повідомила начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна.

Детальніше про захід – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як у перинатальному центрі Покровська допомагають жертвам домашнього насильства