Бензин на великих АЗС України за останній час подорожчав. Яка ситуація на заправних станціях Покровська, дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта». 

Повернення акцизу не обвалило паливний ринок. Водії Покровська не економлять на пальному, але маршрути своїх поїздок продумують і обирають АЗС с найвигіднішою ціною.

«Обираємо між заправками, де по відгуках краще. А щодо економії – що тут зекономиш? У наш час, самі розумієте, гривня ролі не грає», – прокоментував зростання цін один з водіїв.

Ціни на паливо почали зростати ще влітку і продовжують підвищуватись. Через це і щомісячний бюджет, який потрібно виділяти на бензин, змінився. За словами мешканця Покровська Олега, раніше він виділяв із зарплатні 3 тисячі гривень, а зараз доводиться викладати до 5 тисяч гривень на місяць. Проте покровчани не дійшли до стадії глобальної економії коштів, тому паливо купують, як і раніше. 

На великих мережевих АЗС вартість завжди була вища, але зараз вони в Покровську не працюють. Інші заправки ставлять ціну, близьку до ціни в сусідній області.

Деякі експерти прогнозують, що вартість пального в Україні до кінця осені може зрости до 60 гривень за літр. Це пов’язано зі зростанням світових цін на нафту. І тоді, кажуть все ті ж експерти, автівок на дорогах стане набагато менше.

Детальніше про ситуацію на АЗС Покровська – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що від 1 жовтня рухатися вдень поза межами населених пунктів можна лише з увімкненим ближнім світлом фар.