Від 1 жовтня рухатися вдень поза межами населених пунктів можна лише з увімкненим ближнім світлом фар. Про це нагадують правоохоронці Покровського райуправління поліції.

Вже від цієї неділі й до 1 травня на заміських дорогах за межами населених пунктів транспортні засоби зобов'язані рухатися у світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або з ближнім світлом фар. Це зробить ваш автомобіль помітним на дорозі та суттєво зменшить ризик потрапити у ДТП.

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху України, від 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. У вказаний період це правило діє цілодобово.

За невиконання правила водії можуть бути притягнуті до відповідальності за ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вимога пов'язана з тим, що світловий день стає коротшим, а осінньо-зимовий період дощів та туманів спричиняє недостатню видимість на дорозі. Ближнє світло фар зробить вас більш помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху.