Податківці встановлюють факти торгівлі через Інтернет без державної реєстрації та застосування РРО/ПРРО. Про це повідомили у Державній податковій службі України.

«На сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг», – зазначають податківці.

Зважаючи на це, ДПС на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на подібних майданчиках, та встановлює факти щодо систематичного здійснення інтернет-торгівлі без державної реєстрації суб'єкта господарювання та без фіскалізації розрахунків.

«Державна податкова служба України постійно отримує інформацію про факти господарської діяльності без державної реєстрації та вкотре нагадує громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг)», – повідомляють у ДПС.

Також зазначається, що інтернет-магазини повинні застосувати РРО/ПРРО та видавати відповідні розрахункові документи.

Повідомляється, що територіальними органами ДПС протягом вересня – жовтня виявлені численні порушення під час інтернет-торгівлі. Зокрема, в Києві інтернет-магазин торгував мобільними телефонами та гаджетами «Apple» без застосування РРО/ПРРО та видачі розрахункових документів, а на Хмельниччині встановлено факти зайняття господарською діяльністю через Інтернет без державної реєстрації ФОП.

Раніше повідомлялося, що в Україні пропонують ввести спецрежим оподаткування для самозайнятих осіб: кур'єрів, таксистів, майстрів манікюру та інших.