Сьогодні в Україні вирує негода. Про наслідки буревію повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, зафіксовані проблеми з електропостачанням у 12 регіонах держави – без світла понад 780 населених пунктів. Більшість із них – на Хмельниччині, Рівненщині та Львівщині.

«На жаль, внаслідок падіння дерев в Подільському та Шевченківському районах Києва загинуло 2 чоловіків. А в Оболонському районі поривом вітру відірвало частину металевої конструкції зупинки громадського транспорту та травмувало жінку», – повідомив Ігор Клименко.

Інформацію про загиблих підтвердив і київський міський голова Віталій Кличко.

«Через наслідки негоди зі шквальним вітром у столиці вже двоє загиблих – чоловіки віком 65 і 35 років. 7 мешканців Києва отримали травми й переломи. П’ятьох медики госпіталізували в лікарні столиці. Двом надали допомогу на місці. На цю годину зафіксовані факти падіння чи пошкодження понад 250 дерев», – повідомив мер Києва.

Ігор Клименко зазначив, що рятувальники борються з наслідками негоди в усіх регіонах держави. Вже розпилено та прибрано близько 100 дерев. Оперативні групи ДСНС та поліції проводять моніторинг та терміново реагують на повідомлення громадян. 

Міністр внутрішніх справ також нагадав правила безпеки під час негоди:

усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

на вулиці триматися якомога подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі;

у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;

уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Раніше повідомлялося, що рятувальники Донеччини попередили про посилення вітру 28 жовтня до 15-20 м/с, що відповідає I рівню небезпечності.