До кінця опалювального сезону ціна на газ, тепло і гарячу воду в Україні не зміниться. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду.

«Ціна на газ, тепло, гарячу воду залишиться без змін до кінця опалювального сезону. Ми продовжили дію ПСО на ринку природного газу, за яким постачальники тепла отримають від Нафтогазу обсяги блакитного палива за фіксованою ціною – 7,4 грн за кубометр. Це пільгова ціна, яка дозволить не підвищувати тарифи», - сказав Шмигаль.

За його словами, триває укладання договорів між Нафтогазом і підприємствами теплокомуненерго. Близько 600 виробників тепла вже подали заявки, з більшістю основних підприємств договори постачання підписані.

Загалом уряд України та держави-союзники спрямували на відновлення та захист енергетики $2,3 млрд, наголосив Прем'єр-міністр.

Також під час засідання Уряду на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування постачальником «останньої надії» без проведення конкурсу було визначено товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Раніше ми повідомляли, що водоканал Покровська повним ходом готується до холодів, а як готують до роботи котельню в селищі динзаводу – розповіли в покровській тепломережі.