З півночі Європи на територію України насувається арктичний холод, але його стримують західні повітряні потоки, які приносять атлантичне тепло. Про це розповіла NV заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня. 

На цю добу в Україні прогнозується зниження температури: вночі в північних, центральних і східних областях від -3 до -8 градусів, а вдень -5 градусів. Однак у наступні дні, 4–5 січня, через теплі повітряні маси з заходу температура підніметься до +1…+7 градусів вночі та вдень по всій країні, крім півночі, де буде близько 0...-5 градусів.

«Та це тепло пройде, і 6−7−8 січня знову з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. У північних, центральних і східних регіонах України найхолодніше: вночі -10…-15, на північному сході місцями і до 18−20 градусів морозу», – каже Наталія Голеня. 

За її словами, 7–8 січня на тлі зіткнення повітряних мас з півночі й півдня можливе ускладнення погодних умов.

«В західних та північних областях будуть снігопади, хуртовини. А південь і схід України будуть з опадами переважно у вигляді дощу. Центр – це дощ і мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь», – підкреслює синоптикиня.

Потім цей циклон переміститься на схід, а з півночі знову може зайти холодне повітря, тож 9−10 січня морози посиляться і будуть не тільки на півночі і заході, але і в центральних та навіть південних і східних областях. Втім період похолодання буде недовгим, і до середини місяця морози послабшають.

Згідно з прогнозами Meteoprog, в Покровську з 4 по 7 січня передбачається невелике потепління з температурою повітря від +1 до +6 градусів вдень та від -2 до +4 градусів уночі. Однак з початком наступного тижня у Покровськ прийдуть морози.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що жителів Донеччини попросили відповідально споживати електроенергію.