Від жителів Донецької області очікують відповідального споживання електроенергії. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Прошу всіх жителів Донеччини відповідально споживати електроенергію, особливо в години вечірнього навантаження з 16 до 19», – зазначив очільник Донеччини.

Він повідомив, що наразі ситуація в електросистемі контрольована, дефіциту електрики немає і графіки відключень не застосовуються.

«Однак росіяни щоденно гатять по об'єктам критичної інфраструктури, зокрема постійно під вогнем Курахівська ТЕС. Завжди є загроза пошкоджень, а отже і ускладнень з електропостачанням», – підкреслив Вадим Філашкін

За його словами, важливо економити електрику, щоб зменшити навантаження на енергосистему і уникнути перебоїв.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві енергетики повідомляли, що обмежень електропостачання не передбачається в жодній з областей країни. Вони можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання, а також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов.