Кабінет міністрів 20 жовтня вніс зміни в Правила дорожнього руху. Зроблено це з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Про деталі повідомляється в сюжеті ТК «Орбіта».

Зміни стосуються перевезення дітей та періоду обов'язкового вмикання денних ходовий вогнів поза межами населених пунктів.

Тепер водіям всіх механічних транспортних засобів поза населеними пунктами під час руху необхідно вмикати світло впродовж усього року.

Читайте також: В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху: як тепер їздити

Також оновленими правилами забороняється перевозити дітей, нижчих за 150 сантиметрів, без дитячих утримуючих систем, які дають змогу пристебнути дитину ременями безпеки. Раніше норма діяла для дітей до 145 сантиметрів. Батьки по-різному ставляться до такої зміни, але зазначають: безпека дітей для них на першому місці.

«Безпека дітей – це дуже важливо. Тому так, думаю, що це потрібно», – підкреслює покровчанка. 

Вартість автокрісел у покровських магазинах стартує від 2800 гривень. У моделях для малюків діти фіксуються внутрішніми ременями, для старших – автомобільними. За словами продавчині, для дітей зростом від 134 до 150 сантиметрів можна купувати бустери – ціни на них стартують від 530 гривень.

Крім того, оновленими правилами дорожнього руху заборонене перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків.

Детальніше про оновлені правила дорожнього руху – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як водії автоколони №4 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» керують великогабаритною технікою.