Контррозвідники Служби безпеки України на Донеччині викрили ще одного ворожого агента, який передавав розвіддані представнику фсб росії. В СБУ показали кадри затримання інформатора, який виявився жителем Мирнограда.


Як вже повідомлялося, чоловіку було повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах військового стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Читайте також: Здавав росіянам локації ЗСУ в Покровську та Мирнограді: викрито місцевого жителя

В СБУ розповіли, що мирноградець потрапив у поле зору ворога через те, що дуже активно висловлював у соціальних мережах свою антиукраїнську позицію. Російська спецслужба завербувала його в грудні 2023 року.

«Для збору розвідінформації зловмисник особисто обходив Мирноград та фіксував локації підрозділів Збройних Сил України і місця найбільшого скупчення. Також з власного балкону він спостерігав за переміщенням військової техніки, яка рухалась на Авдіївському напрямку. Для того щоб збирати інформацію по Покровську, інформатор заходив у місцеві чати та перечитував коментарі користувачів. Далі отримані відомості він накладав на електронні карти і вираховував координати позицій Збройних Сил України, а також місць розташування підрозділів ЗСУ», розповіла речниця СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

Серед основних цілей ворога були штаби та ключові опорні пункти підрозділів ЗСУ під Авдіївкою. Також агресора цікавили можливі маршрути руху важкого озброєння українських військ у напрямку передової. У зоні особливої уваги рашистів були РСЗВ HIMARS, танки Leopard та бойові машини піхоти Bradley. Для здійснення ударів по об’єктах ЗСУ російський агент мав виявити їхні локації та передати відповідні координати до фсб.

Спецоперацію із затримання зловмисника проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури. Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».