На Донеччині вже запрацювали майже 65 відсотків котелень. Про це повідомила під час брифінгу заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Лариса Гусева.

За її словами, в деяких громадах  опалення повністю включене, в деяких зовсім відсутнє. Покровська, Мирноградська, Новогродівська та Удачненська громади – в списку тих, які саме в процесі запуску.

«З 80 закладів охорони здоров’я вже підключено до опалення 58, зі 122 закладів освіти – 53, зі 143 дитячих дошкільних закладів підключений 61», – зазначила Лариса Гусева.

Уже отримують тепло більше половини житлових будинків Донецької області – це 2285 об’єктів із 3922. При цьому борги за житлово-комунальні послуги на Донеччині складають понад 3 мільярди гривень.

«Ми добре розуміємо, що воєнний час, є люди, які просто не в змозі платити. Тому поки що рекомендуємо нашим підприємствам згідно з чинним законодавством стягувати цю заборгованість, але звертати увагу на можливості людей та підприємств щодо сплати боргів», – розповіла Лариса Гусева.

Зупинилася вона і на виконанні програми єВідновлення. За її словами, на сьогодні до реєстру пошкодженого і зруйнованого майна внесено 22 269 об’єктів.

«Станом на сьогодні подано 3980 заяв щодо пошкодженого житла, з них 3440 заяв вже розглянуто, прийнято 2014 позитивних рішень на суму 170,29 мільйонів гривень», – каже заступниця директора облдепартаменту ЖКГ.

Мешканці області також подали 328 заяв з приводу знищеного житла, по 52 з них прийняті позитивні рішення, 60 заявникам відмовлено.

Детальніше про брифінг Лариси Гусевої – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що в Покровську та Мирнограді стартував опалювальний сезон.