Урядовий законопроєкт щодо мобілізації повертається ініціатору. Таке рішення прийнято за результатами закритої наради за участі керівництва Верховної Ради та військового командування повідомив голова фракції «Слуга Народу» у ВР Давид Арахамія.

«Відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі. Були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів. Головне питання – законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби», – повідомив Давид Арахамія.

Читайте також: Тимчасові обмеження за неявку до ТЦК: уряд вніс до Ради законопроєкт щодо мобілізації

Голова фракції «Слуга Народу» нагадав, що обговорення законопроєкту проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню», – зазначив Давид Арахамія.

За його словами, всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

«За результатами наради законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції, напрацьовані на комітеті та у робочих групах. Далі буде», – резюмував Давид Арахамія.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що, за словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, деякі положення мобілізаційного законопроєкту суперечать Конституції України.