Університет майбутнього – так позиціонує себе Метінвест Політехніка. Для отримання вищої освіти в цьому році тут пропонують 16 бакалаврських та 18 магістерських програм. Графік викладання предметів враховує зайнятість студентів. Знімальна група ТК «Орбіта» поспілкувалася зі співробітниками Метінвест Покровськвугілля, які поєднують роботу з навчанням в Метінвест Політехніці.

«До цього я робив на Авдіївському коксохімі, займався операційною ефективністю на підприємстві в Авдіївці. Зараз це, мабуть, той самий профіль, але з декілька іншою функціональністю», – розповів про свою роботу фахівець апарату управління Покровського вугільного майданчику компанії «Метінвест» Гліб Ілістратов.

В іншому кабінеті теж працює авдіївець, який також став покровчанином після повномасштабного вторгнення.

«Я був мешканцем Авдіївки, працював на нашому коксохімі і пройшов шлях від бухгалтера до виконуючого обов'язки директора з операційних поліпшень. Праця подобалася, було дуже цікаво, тому що ми вивчали не лише цифри та таблиці, з якими постійно працюємо, але й розуміли весь виробничий процес підприємства – від входу сировини до виходу готового продукту», – каже керівник напрямку безперервного вдосконалення «Метінвест Покровськвугілля» Дмитро Поступаєв.

Обидва чоловіки, як і сотні інших фахівців, отримують чергову вищу освіту в Метінвест Політехніці. Це їм потрібно, щоб бути кваліфікованими фахівцями Покровського вугільного майданчику компанії Метінвест. Компанія покриває витрати на навчання своїх співробітників.

«Там підприємство випускало кокс для металургів, а тут ми видобуваємо рядове вугілля та збагачуємо концентрат. Це якраз для коксохімів, які потім видають продукцію для металургів», – розповів Дмитро Поступаєв.

Пан Дмитро навчається на першому курсі магістратури Метінвест Політехніки. До цього, 15 років тому, він отримав ступінь магістра банківської справи. Пан Гліб теж має вищу освіту, зараз він студент першого курсу за спеціальністю «розробка корисних копалин».

«Мені це потрібно для розуміння виробничих процесів, які відбуваються в шахті», – зазначає Гліб Ілістратов.

Графік викладання предметів у Метінвест Політехніці враховує зайнятість студентів. Наприклад, пан Гліб та пан Дмитро вчаться увечері: вдень робота, після сімнадцятої години – пари.

«На перших етапах це було дуже важко: і до родини з'їздити, і працювати якісно, і ще й навчатися. Але зараз, коли вже перша сесія пройдена, то на канікулах мені не вистачає чогось. Дуже багато вільного часу вечорами. Тому вже чекаємо другого семестру», – розповів Дмитро Поступаєв.

Метнівест Політехніка зацікавлена в кожному своєму студентові. Група Метінвест беззаперечно реагує на всі зміни у світі та точно знає, який є запит у роботодавця. Саме тому співпраця з міжнародною компанією дає гарантії на успіх як у навчанні, так і в працевлаштуванні.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про співробітницю пекарні ШУ «Покровське» Юлію Леоненко, яка здобуває в Метінвест Політехніці спеціальність «безпека праці та виробничих процесів».