Унаслідок масованої ракетної атаки по енергосистемі України пошкоджені десятки енергетичних  об’єктів, запроваджені аварійні відключення в 7 областях. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. Про це повідомляють у НЕК «Укренерго».

«Сьогодні вранці ворог цілеспрямовано здійснив комбіновану масовану атаку по українській енергетичній інфраструктурі. За даними Генштабу, росіяни випустили по Україні 90 ракет різних типів, 60 дронів», – йдеться в повідомленні.

Пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК «Укренерго, мережі обленерго. Найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

У НЕК «Укренерго»  зазначають, що енергосистема зберегла цілісність. Диспетчерський центр «Укренерго» працює над стабілізацією її роботи. Ремонтні бригади «Укренерго» та обленерго розпочали аварійно-відновлювальні роботи одразу після закінчення повітряної тривоги.

Була виведена з роботи високовольтна лінія 750 кВ, яка була основною лінією живлення ЗАЕС. Енергоживлення ЗАЕС відбувалося лише за резервною лінією 330 кВ, що була відновлена ремонтними бригадами «Укренерго» 14 березня. Станом на 11:00 ремонтні бригади «Укренерго» повернули в роботу лінію 750 кВ, ЗАЕС вже заживлена за двома лініями.

Споживання електроенергії вимушено обмежено в таких областях: Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Харківській.

Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі.

«Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення живлення споживачів», – зазначають у НЕК «Укренерго».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що через масовану ворожу атаку по енергетиці України в Покровську запроваджені відключення електроенергії.