Попри близькість до фронту, Гродівська громада переважно веде мирне життя. Хоча значний розвиток тут відсутній, пріоритетом залишається забезпечення соціальних гарантій місцевим жителям. Детальніше про життя селян розповів начальник Гродівської селищної військової адміністрації Володимир Руденко.

«Є вже 4 бомбосховища, які на сьогодні можуть приймати діток, де вони можуть в нормальних умовах спілкуватися зі своїми вчителями. У нас працюють усі амбулаторії, працюють лікарі, ніхто з наших лікарів не виїжджає з громади», – розповідає Володимир Руденко.

У Гродівській громаді відсутня власна комунальна структура, тому для виконання усіх ремонтних робіт залучають підрядників. Окрім цього, управління громади надає місцевим жителям гуманітарну допомогу.

«Ми надаємо дуже багато гуманітарної допомоги, як харчові продукти, так і будівельні матеріали. Зерно, насіння для висадки на огородах, одежа», – перераховує начальник селищної військової адміністрації.

Деякі населені пункти мають постійне забезпечення водою з альтернативних джерел. Водночас інші, як уся Донеччина, отримують воду обмежено, за графіком.

«У селищі Новоекономічному, у Миролюбівці, Миколаївці ми вже пробили свердловини, поставили насоси. Залишилось тільки забезпечити нормальним електропостачанням. Над цим працюють наші партнери із ДТЕК, які нададуть технічні умови, щоб ми могли подати туди електроенергію», – пояснює Володимир Руденко.

Основним джерелом доходів у місцевий бюджет є податки від сільськогосподарських виробників, які завершили рік з хорошими результатами. Вони також посіяли поля під майбутній урожай, хоча і в меншому обсязі, ніж зазвичай.

«Близько 2,5 тисяч гектарів з наших 26 тисяч орних земель ми не використовували, адже там близько проходили бойові дії», – зазначив начальник селищної адміністрації.

У Гродівці розв'язують соціальні питання в умовах близькості до фронту і намагаються не ставити сьогодення на паузу. До Дня Святого Миколая та різдвяно-новорічних свят планується вручення подарунків усім дітям громади, як місцевим, так і внутрішньо переміщеним.

Детальніше про життя в Гродівській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як зміниться бюджет Мирнограда після вилучення військового податку.