13 юних науковців Покровської громади взяли участь у третьому, фінальному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Шестеро з них здобули призові місця. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Дмитро Осіпов, випускник покровської ЗОШ №9, здобув 1 місце в секції «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології». Хлопець каже, що участь у конкурсах допомогла йому зрозуміти, що ІТ-сфера – це те, чим він хоче займатися в житті.

Вже не вперше брала участь у конкурсі учениця НВК №1 Софія Манько. Минулого року на третьому етапі дівчина посіла третє місце, нині – друге. Тема її дослідницької роботи – виявлення поліфенольних сполук у повсякденних продуктах.

Третє місце на фінальному етапі конкурсу-захисту МАН посів учень ЗОШ №9 Олександр Пхайко. Хлопець захоплюється хімією, а темою роботи обрав дослідження нітратів у тушонці. Каже, хотів зробити життя людей кращим та здоровішим, щоб кожен міг харчуватися правильно та не витрачати на це дуже багато грошей.

Ще одне третє місце конкурсу-захисту МАН – в учениці ЗОШ №9 Аліни Бондаренко. Тема дослідження – національна ідентичність кіно і її вплив на сучасну молодь.

«Бронза» конкурсу також дісталася двом вихованкам ліцею №1. Одна з них розробляла дієвий комікс на тему протидії булінгу, інша – шукала способи підвищення ефективності електродвигунів.

Перед фіналом конкурсу попередньо визначали переможців на міському та обласному етапах, де учні Покровської громади також показали гарні результати.

Через безпекову складову конкурс проходив онлайн. Учасники мали вільно володіти матеріалом та доносити інформацію зрозуміло. До вдалого виступу їм допомагали готуватися наставники.

«Вони плідно працювали весь навчальний рік, додатково займалися з дітьми – і в освітніх центрах, і офлайн, і онлайн. Вони фанати своєї справи, я дякую їм за це. Незважаючи на обстріли, на складну ситуацію в місті та області, ми все одно продовжували навчання», – каже заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Також цього року школярі Покровської громади вперше взяли участь у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA» і завдяки своїм інноваційним винаходам отримали цілий комплект нагород.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що школярка з Покровська здобула відзнаку на Міжнародному мовно-літературному конкурсі.