Восьмикласниця з Покровська Софія Король здобула відзнаку на XIV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Урочиста церемонія нагородження переможців відбулася у Національному академічному театрі імені Івана Франка в Києві.

«Серед 18 найкращих у різних вікових категоріях наша землячка Софія Король гідно представила нашу область, продемонструвавши ґрунтовні знання української мови та літератури. Ця перемога – яскраве свідчення високого рівня підготовки талановитої учениці та кропіткої праці», – повідомив Вадим Філашкін.

Він додав, що Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка – знакова подія, що сприяє популяризації української мови, вихованню почуття національної гордості та формуванню культурної самобутності молодого покоління.

«Щиро вітаю Софію з цією блискучою перемогою! Бажаю подальших творчих злетів, невичерпного натхнення та нових звершень. Вдячний її талановитим вчителям, які плекають юні обдарування та прищеплюють любов до рідної мови», – зазначив Вадим Філашкін.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що викладач географії з Очеретиного відстояв честь Донеччини на конкурсі «Вчитель року».