У неділю, 1 жовтня, в Україні відзначать День вчителя. Як відсвяткували свій день освітяни Добропільської громади, розповідає знімальна група ТК "Орбіта". 

Система освіти Добропільської громади сьогодні — це 1489 педагогів, 15 шкіл, 18 закладів дошкільної освіти і 3 позашкільних заклади, які продовжують працювати в онлайн-форматі.

Цьогоріч освітяни вирішили провести свято у форматі дискусії між молодими педагогами та асами професії. Старше покоління ділилось спогадами, а молоді фахівці розмірковували про сучасні способи освіти дітей.

Учителька з багаторічним досвідом НВК №7 Наталія Стадник відмічає, що нове покоління дітей зовсім інші, ніж попередні. І щоб заохотити їх до навчального процесу, учителям доводиться адаптуватись.

"Дійсно, це діти смартфонів. Кліпове мислення, прагматизм — це все у них є. І це добре, адже час змінився. Краще як раз використати всі їхні нові фішки", — вважає пані Наталія.

Проте, заступниця директора НВК №4 Елла Дудушко вважає, що окрім новітніх методів виховання є цінності, які для вчителів мають залишатись незмінними.

"Вміти поважати думку кожної дитини, вміти розкривати їх творчість. А головне — це починати кожен урок з усмішкою, гарним настроєм і добротою", — підкреслює Елла Дудушко.

На свято також завітав голова Добропільської військової адміністрації Андрій Бондаренко, який подякував вчителям за виховання свідомих громадян сучасної України.

"Вчитель не тільки дає знання, він формує характер і волю. Доказом цього є мільйони вихованців українських педагогів, які сьогодні, кожен на своєму фронті, захищає країну", — привітав голова МВА.

Після офіційної частини були нагородження. Кращих педагогів громади відзначили подяками обласного департаменту освіти та Добропільської військової адміністрації. Двоє освітян отримали грамоти Міністерства освіти та звання «Відмінник освіти». 

Детальніше про хід урочистого заходу — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як День вчителя відсвяткували колеги із Покровська.