У жіночій консультації перинатального центру Покровської КЛІЛ зараз перебувають на обліку 155 вагітних, що значно менше в порівнянні з довоєнним періодом. А ось пацієнток з різними патологіями репродуктивної системи побільшало в кілька разів. Про це повідомила завідувачка консультативно-поліклінічного відділення Перинатального  центру ІІ рівня Світлана Пономарьова.

«Зараз багато жінок мають гінекологічну патологію. Це і гіперпластичне захворювання, і кровотечі, і порушення менструального циклу, і доброякісні пухлини. Багато жінок звертаються із запальними захворюваннями малого тазу», – розповіла Світлана Пономарьова.

За її словами, заклад має велику територію обслуговування.

«Ми обслуговуємо жінок Покровської, Мирноградської, Селидівської ОТГ. До нас їдуть жінки з різних районів, а також з Межової Дніпропетровської області», – зазначає завідувачка.

У жіночій консультації діють кабінети ультразвукового дослідження, планування сім’ї, грудного вигодовування, кабінет патології шийки матки. Також жіноча консультація здійснює нагляд та супровід  вагітних та породіль.

Детальніше про підтримання жіночого здоров’я – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що Покровська КЛІЛ поповнилася новим хірургічним та урологічним обладнанням.