З 20 грудня з'явилася можливість перереєстрації транспортного засобу через Дію. У Покровському сервісному центрі МВС пояснили, як працює ця функція.

«Можна перереєструвати легковий автомобіль, мотоцикл та мопед. Це можуть зробити тільки фізичні особи. Власник транспортного засобу формує QR-код, відправляє його покупцю, після цього виконується алгоритм дій і здійснюється реєстрація транспортного засобу», – розповідає начальник ТСЦ №1451 Микола Бандурко. 

Читайте також: У Дії вже доступна послуга перереєстрації авто за два кліки

Усі необхідні перевірки в такому випадку проходять через єдиний державний реєстр. Номерний знак та свідоцтво про реєстрацію автомобіля можна отримати в зручний спосіб у відділенні «Укрпошти» на території України або кур’єром на вказану адресу.

Номерний знак на авто можна залишити або забронювати новий з платною чи безкоштовною комбінацією. Також можна обрати або електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, або виготовлене на бланку. Через Дію все це потрібно робити самостійно, а ось у сервісному центрі є персональний помічник – адміністратор.

«У сервісному центрі є адміністратори, які звернуть на все увагу та запобіжать будь-якому неправильному продажу. Тобто не буде продажу транспортного засобу, який знаходиться в розшуку або має якісь обмеження. По суті, треба тільки поставити підпис та оплатити послуги», – додав Микола Бандурко. 

Адміністраторка сервісного центру Наталія Мороз зазначає, що за перереєстрацією транспортних засобів відвідувачі звертаються щодня. Послуга перереєстрації з заміною номерних знаків коштує близько 800 гривень.

«Кожного дня звертаються приблизно 30-40 власників автівок на перереєстрацію. Близько 20 хвилин на кожну автівку. Якщо все гаразд по базах: немає арештів та заборон на відчуження – все успішно перереєструється. Із собою необхідно мати особисті документи: паспорт, код, документи на автомобіль», – констатує Наталія Мороз. 

Для юридичних осіб операції з транспортними засобами проводяться за старими правилами – все ще треба особисто відвідувати сервісні центри. У Покровському центрі готові відповісти на усі питання з вівторка по суботу.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в холодну пору року водіям перед початком руху радять оглядати автівку, адже під капот чи на колеса можуть залізти коти.