Покровська громада – одна з небагатьох в Україні, що безкоштовно забезпечує своїх мешканців питною водою. Нещодавно точка роздачі води з’явилася в селищі Шевченко. Це черговий проект Покровської міської військової адміністрації в співпраці з донорами – Water Mission.

«Ми ввели в експлуатацію в селищі Шевченко чергову свердловину і облаштували її фільтрувальним обладнанням. Зараз усі необхідні пусконалагоджувальні роботи вже виконані, і люди отримують воду в робочому режимі», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Тут набирають воду щонайменше 1300 мешканців селища Шевченко. Зараз графік роботи станції хочуть оптимізувати.

«Люди мають змогу набрати воду впродовж всього тижня. У планах зробити видачу ще й в один з вихідних – для того, щоб воду могли отримати ті, хто працює», – розповіла начальниця відділу з розвитку приєднаних територій Покровської міськради Олена Носач.

Можновладці кажуть, що вода гарної якості, але наголошують – її необхідно кип’ятити перед вживанням в їжу.

«Перед початком видачі води був проведений її відбір на аналіз. За результатами, ця вода відповідає всім санітарним нормам», – каже староста Шевченківського округу Микола Ніколаєв.

Роботи з буріння та облаштування таких свердловин в Покровській громаді не припиняють навіть взимку, і селище Шевченко – не останнє у списку.

«Згідно з нашими планами, до початку літа всі наші старостинські округи будуть облаштовані свердловинами з фільтрувальним обладнанням, і мешканці усіх наших старостинських округів будуть мати можливість отримати безкоштовно питну воду гарної якості», – зазначив Олексій Стебель.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Карітас України зголосився допомогти в забезпеченні водою прифронтових громад Донеччини.