Уранці 21 вересня місто Родинське потрапило під черговий вогняний удар росіян. І вже по обіді всі служби працювали над усуненням наслідків обстрілу. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта» з місця подій.

«Обстріл відбувся з РСЗВ «Смерч». Постраждали приватні будинки і декілька квартир. Це були і покрівлі, і скління. Але жодних постраждалих і вбитих немає. Також постраждала інфраструктура: мережа енергопостачання і водопостачання», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Унаслідок обстрілу було пошкоджено водогін: на місці одного із влучань утворилася величезна воронка, яка миттєво заповнилась водою.

«Немає води і електропостачання в частині міста. Фахівці обстежили територію та чекають на дозвіл, щоб розпочати роботи», – розповіла в.о. начальника управління Родинським старостинським округом Ганна Мосейчук.

Місцеві жителі кажуть, що по місту було кілька влучань. Тепер родинці приводять свої подвір’я до ладу.

«Я тільки вийшла у двір – а воно як бахне один раз. І дим пішов. Потім за кілька хвилин – другий приліт. Весь цей бруд летів на дахи, було дуже страшно. Весь дах, як решето», – розповідає місцева мешканка Любов Василівна.

Після обстеження території почали складати акти пошкодження будинків.

«Буде надана допомога кожному мешканцю. Самоорганізація населення обходить будинки, люди надають скарги, ми все це фіксуємо. Будемо передавати волонтерам з благодійного фонду «Проліска», який надаватиме нам матеріали для відновлення житлових будинків», – зазначає в.о. начальника управління Родинським старостинським округом Ганна Мосейчук.

Як тільки буде до кінця зрозумілим масштаб руйнувань, люди отримають адресну допомогу.

«Хтось виконує обстеження, хтось вже вантажить необхідні матеріали для ліквідації наслідків обстрілу: шифер, OSB. Прохання до всіх, хто постраждав внаслідок обстрілу, звертатися на нашу гарячу лінію», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Комунальники намагатимуться якнайшвидше повернути світло та воду в домівки жителів Родинського.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».