У районі шахти 5/6 Мирнограда після прокладки нового трубопроводу з’явилася централізована подача води, але її обсяг обмежений. Знімальна група телекомпанії «Орбіта» дізнавалась подробиці.

Місцеві мешканці кажуть, що після повної відсутності води раді водопостачанню навіть один раз на тиждень, проте такого обсягу недостатньо для повного задоволення потреб.

«Начебто не наповнюється водонапірна вежа. Щоб дати нашому району воду, необхідно, щоб качнула вежа. Якщо в її резервуарі немає води, качати нічого не буде, й води в нас не буде», – розповідає місцевий мешканець.

Начальник Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Ключка зазначає, що для забезпечення постійної подачі води не вистачає потужностей. 

«Ми зараз можемо качати близько 25-30 кубів на годину. Для того, щоб дати людям воду на 4 години, нам необхідно приблизно 800 кубів, а качаємо ми десь з ранку до вечора. Качати цілодобово немає можливості», – пояснив Юрій Ключка.

Отже, всі заходи, виконані протягом літа, дозволили подавати воду району 5/6, але йтиме вона аза обмеженим графіком.

«Я бачу, що потрібно робити новий водогін від ВНС №4, будувати ще одну насосну станцію, яка буде качати цей об'єм води на ВНС №10, й діаметр труб повинен бути не менше 200 мм. Нам треба поставити сюди нормальні насосні агрегати, і це дасть змогу перекачувати більше 100 кубів на годину. Це вихід із ситуації», – вважає Юрій Ключка.

Зараз у Мирнограді працюють над тим, щоб подати воду району 5/6 із джерел, що розташовані за межами громади. Бо саме в цьому мікрорайоні води немає навіть під землею.

Детальніше про ситуацію з водопостачанням в районі 5/6 – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що в Мирнограді та Покровську розпочався опалювальний сезон.