У багатоповерхівках Покровської громади, пошкоджених унаслідок обстрілів з боку рф, встановлюють вікна. У цьому допомагають постійні партнери громади – благодійна організація GEM. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Заміна вікон відбувається у рамках віконної програми, створеної американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF).

Першу партію металопластикових вікон вже доставлено в місто Покровськ. 121 вікно отримали мешканці будинків 1, 2б, 9, 23, 24 та 27 у мікрорайоні «Сонячний». Загалом у пошкоджених будинках громади встановлять близько 2500 вікон.

«Це безпрецедентний випадок на Донеччині, пов’язаний із відновлення пошкодженого майна саме благодійниками. Ми дуже вдячні GEM за те, що зголосились встановити нашим мешканцям таку значну кількість вікон. Раніше цей фонд виконав роботи з заміни вікон в одній із шкіл міста. Крім того, ми отримували від наших американських партнерів генератори для стабільної роботи критичної інфраструктури та на постійній основі – продуктові набори», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.  

Крім вікон, фахівці GEM нададуть місцевим мешканцям допомогу в проведенні зовнішніх монтажних робіт.

Раніше повідомлялося, що комісія з Києва встановлює придатність до експлуатації багатоповерхівки в Покровську, постраждалої від обстрілу 7 серпня.