Внаслідок нічного масованого обстрілу України російськими військами п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені. Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергетичної інфраструктури. Про це повідомляють у Національній поліції України.

«Сьогодні з ночі і до ранку російські терористи завдали ударів по Україні ракетами та БПЛА. Станом на 15:00 у Хмельницькій області загинули двоє людей, ще восьмеро травмовані, одну жінку вдалось врятувати з-під завалів», – повідомляють у Нацполіції.

У Запорізькій області загинули троє мирних мешканців, серед яких 9-річна дівчинка, ще 15 постраждали. Серед поранених – поліцейський.

Двоє людей зазнали поранень від російських обстрілів в Івано-Франківській, одна людина – в Харківській області.

Внаслідок атак окупантів Харків тимчасово залишився без світла, частково відсутнє електропостачання в Хмельницькому. На Івано-Франківщині внаслідок російських обстрілів без світла тимчасово залишилась міська лікарня та сотні помешкань людей.

Дорожній рух регулюють патрульні поліцейські та сповіщатимуть місцеве населення через гучномовці про повітряну тривогу. У разі відсутності електропостачання громадяни можуть звернутись за допомогою до найближчих відділів поліції.

За усіма фактами воєнних злочинів рф розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

На місцях ворожих обстрілів продовжують працювати поліцейські, рятувальники та медики. Триває ліквідація наслідків.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні внаслідок масованої ракетної атаки по енергосистемі України пошкоджені десятки енергетичних об’єктів, були запроваджені аварійні відключення світла в 7 областях.