У Покровську завершила навчання добровільна пожежно-рятувальна команда, створена на базі КП «Муніципальна служба правопорядку». Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«Мета створення цієї команди – це допомога нашим рятувальникам у боротьбі з пожежами, рятування людей, подолання наслідків надзвичайних ситуацій. Через збройну агресію рф сьогодні це дуже актуальна тема», – розповів заступник начальника КП «Муніципальна служба правопорядку», начальник добровільної пожежної команди Віталій Рябов.

Навчання для членів ДПРК стартували 22 лютого, їх проводили представники аварійно-рятувального загону спеціального призначення з Дніпропетровщини. Курс включав 110 годин лекцій та практичні заняття.

«Згідно з нашими нормативними документами, ми можемо навчати добровольців різних форм власності або об'єднаних територіальних громад. Вони в процесі навчання протягом трьох тижнів можуть проходити теорію та практику з відпрацюванням всіх елементів гасіння пожеж або ліквідації надзвичайних ситуацій. В основному ці добровольці будуть допоміжною ланкою в процесі ліквідації надзвичайних ситуацій, якою займаються професійні рятувальники», – розповів начальник навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Владислав Коваль.

За його словами, це важливо, адже буває, що добровольці знаходяться поряд з місцем події, приїздять туди першими та ліквідують пожежу на початковому етапі до приїзду співробітників ДСНС.

Добровольці будуть допомагати співробітникам ДСНС тільки в денну частину доби. Члени ДПРК планують проводити чергування по три особи, щоб вчасно реагувати на надзвичайні ситуації.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровська громада отримала дві пожежні машини від благодійників для добровільної пожежної команди.