Покровська громада отримала пожежний автомобіль від ГО «Санкт Августін та друзі допомагають». Машину будуть використовувати під час ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та для порятунку мирного населення – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Автомобіль буде задіяний в роботі добровільної пожежної команди, яка була створена в грудні минулого року на базі КП «Муніципальна служба правопорядку».

«У випадку надзвичайних ситуацій добровільна пожежна команда надаватиме допомогу нашому рятувально-пожежному загону в ліквідації займань та наслідків ворожих обстрілів. З 19 лютого фахівці ДСНС проведуть навчання для наших співробітників на інспекторів пожежної охорони. Здебільшого ми працюватимемо як муніципальна служба правопорядку, а за необхідності будемо надавати допомогу підрозділам ДСНС. Ніяких додаткових коштів виділятися не буде, це виключно добровільна ініціатива», – зазначив начальник КП «Муніципальна служба правопорядку» Покровської міськради Олександр Антипенко.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк додав, що машина служитиме не лише для гасіння пожеж, а й стане в пригоді комунальним службам Покровська. 

«Пожежна вежа транспортного засобу має максимальну довжину – 29 метрів, тож за допомогою такої автівки можна буде розбирати завали після обстрілів, ремонтувати дахи, заміняти ліхтарі, обрізати дерева. Це вже друга пожежна машина, яку отримала наша громада і яка стане надійним помічником в роботі нашої добровольчої команди. Дякуємо всім, хто долучився до такої благодійної справи та простягнув руку допомоги», – зауважив Сергій Добряк.

Автівку з Німеччини безкоштовно пригнав у Покровську громаду Каміль Набіулін – водій-волонтер від благодійної організації «Українські герої». Для цього він проїхав понад 3000 кілометрів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Нагадаємо, перша пожежна машина від благодійників з Німеччини прибула в Покровськ в серпні минулого року.