Сьогодні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З нагоди цієї дати на Алеї Героїв на центральному кладовищі Покровська відбувся мітинг-реквієм. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Участь у мітингу взяли заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін, керівники Покровської МВА, представники СБУ, Нацполіції, військовослужбовці та громадськість.

Дата 29 серпня пов'язана з пам'яттю про Іловайську трагедію, яка сталася у 2014 році.

«Страшний серпень 2014-го не вирвати з нашої історії. Тепер рашисти розгорнули більшу, кривавішу війну. Сьогодні вшановуємо пам’ять усіх українських Захисників. Це біль, який не втамувати. Це рани, які назавжди залишаться в сучасній історії кожної громади, всього українського народу. Віримо, що побратими полеглих Захисників обов’язково помстяться за смерті наших воїнів. І Україна переможе! Герої не вмирають, вічна шана загиблим!» – звернувся до учасників мітингу заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін. 

Пам’ять усіх Героїв, які віддали своє життя за Україну, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, встановленням лампадок та покладанням квітів до могил загиблих.

Також у Покровську урочисто відкрили скульптуру на честь Героїв Небесної Сотні. Вона уособлює образ палаючої свічки. Нагадаємо, встановлення пам’ятного знаку ініціювала активна молодь громади, а в керівництві міської військової адміністрації ідею підтримали.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».