З проханням про встановлення сучасної меморіальної садово-паркової скульптури на честь Героїв Небесної сотні звернулася до керівництва громади активна молодь Покровська. Пам’ятник з’явиться в мікрорайоні «Південний», біля меморіального каменю, присвяченого подвигу Героїв Майдану.

Передбачається, що платформа (зокрема укладання 1,5 м бетону) буде підготовлена за кошти місцевого бюджету. Саму скульптуру виготовлятимуть за кошти ініціативної групи та меценатів.

Аби обговорити деталі проекту, до Покровська приїздили представники музею пам'яті Героїв Небесної Сотні, які займаються виготовленням скульптури. У обговоренні щодо параметрів встановлення, підведення до скульптури комунікацій та всіх організаційних моментів взяла участь активна молодь Покровська.

Як зазначив представник Молодіжної ради Покровська Олександр Нестеренко, вже складено та представлено список матеріалів, необхідних для виготовлення пам’ятнка: «Відомо, що висота скульптури становитиме 4,5 м, а вага близько 8 тонн. Розглядається два варіанти підсвітки та облицювання внутрішньої частини скульптури. Зараз тривають пошуки матеріалів».

Скульптуру планують встановити до 24 серпня – Дня незалежності України. Зараз триває процес підготовки та оформлення документів.

Джерело: Покровська МВА