У Покровську вшанували пам’ять начальника 9 державного пожежно-рятувального загону, полковника служби цивільного захисту Віталія Кінца, чиє життя обірвалося 13 серпня 2023 року. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Віталій Кінц помер у дніпровській лікарні імені Мечникова від травм, отриманих під час подвійного обстрілу Покровська 7 серпня 2023 року.

Читайте також: Від отриманих під час обстрілу Покровська поранень помер рятувальник Віталій Кінц

Більшу частину свого життя Віталій Кінц присвятив службі в рядах ДСНС. У 2018 році очолив 9 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Донецькій області, що базується в місті Покровську. До цього часу керував рятувальними загонами в Добропіллі та Краматорську. Був справжнім професіоналом своєї справи, про що свідчать численні державні нагороди.

Колеги та керівники Покровської МВА вшанували пам’ять Віталія Кінца хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки, встановленої на будівлі 9 ДПРЗ.

Читайте також: У Покровську відкрили меморіальну дошку загиблому начальнику 9 ДПРЗ Віталію Кінцу

«Сьогодні минає рік, як загинула велика людина. Наш друг, товариш, побратим. Він завжди був попереду: на будь-якій надзвичайній ситуації, під час кожного обстрілу. Незважаючи на те, що він керівник, завжди особисто вів свою команду на ліквідацію наслідків НС та брав участь у рятувальних операціях. Ми пишаємось тим, що були дотичні до цієї людини, дружили з ним. Це дійсно велика втрата не лише для Покровської громади та Донеччини, а й для усієї України. Спи спокійно, друже…» – промовив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За словами начальниці Покровського РУ ГУ ДСНС України у Донецької області Тетяни Наумової, життєвий шлях Віталія Кінца – це приклад відваги та самовідданості обраній справі.

«Гаслом Державної служби України з надзвичайних ситуацій є: «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Так от Віталій Володимирович не лише словом, але й своєю справою довів, що ці слова є і його особистим гаслом. Рік без нього був для нас справжнім викликом, ми дуже сумуємо. Але хлопці на належному рівні далі продовжують його справу. Нам його дуже не вистачає, але він завжди в наших серцях», – зазначила Тетяна Наумова.