Сьогодні, 20 лютого, відзначається День пам'яті Героїв Небесної сотні. У Покровську на честь десятої річниці розстрілів на Майдані відбувся урочисто-меморіальний захід. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Аби вшанувати пам’ять патріотів, які віддали своє життя під час Революції Гідності, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні зібрались керівники Покровської районної та міської військових адміністрацій, силових структур, члени Громадської та Молодіжної рад.

«Гідність – це наша свобода творити своє майбутнє так, як ми хочемо і як ми його бачимо. Цю свободу ми відстояли на Майдані. Ми заплатили й продовжуємо платити за свободу велику ціну. І ніколи не забудемо всіх, хто віддав за Україну життя. І ніколи не пробачимо тим, хто забирав ці життя й хотів позбавити нас волі. Вірю, що зможемо перемогти ворога, досягнути добра і розквіту України», – каже начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Було зазначено, що героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Керівники структурних підрозділів Покровської МВА поклали квіти до меморіального знаку на Алеї Слави на Центральному кладовищі Покровська.

Активні представники молодіжного руху Покровська також вшанували пам'ять нашого загиблого земляка, жителя Родинського Володимира Наумова, який одним з перших вирушив на Майдан та взяв активну участь в Революції Гідності. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що пам’ятний знак Героям Небесної Сотні було встановлено в Покровську в минулому році за ініціативою активної молоді громади.