У Покровську 90 квартир багатоповерхового будинку залишилися без газу через наявність води у газовому стояку. Про це повідомили в АТ «Донецькоблгаз».

«15 листопада до аварійно-диспетчерської служби Красноармійського УГГ надійшли виклики від мешканців одного з будинків Покровська про відсутність газу на газових приладах. При обстеженні системи газопостачання аварійники зафіксували наявність води у внутрішньобудинковому газопроводі», – йдеться в повідомленні.

Втім під час обходу газовиками системи газопостачання абонентів самовільного втручання в газові мережі виявлено не було. Наразі ремонтно-відновлювальні роботи завершені. Працівники міськгазу поновили газопостачання будинку.

Донецькоблгаз наголошує: встановлювати, переносити, замінювати чи ремонтувати газові прилади мають право лише спеціалісти із відповідною кваліфікацією та дозволом на виконання газонебезпечних робіт. Бажаючи «зекономити» кошти або час, абоненти можуть залишити без газопостачання і себе, і сусідів.

При цьому можуть вийти з ладу газові прилади. Усі витрати на відновлювальні роботи буде відшкодовувати споживач, через якого виникла аварійна ситуація.

«Це, в свою чергу, значно дорожче, ніж вартість заміни цього газового приладу кваліфікованим спеціалістом», – зазначають в облгазі.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Слов'янську внаслідок самовільної заміни газового обладнання вода затопила газопроводи в багатоповерхівці. Виявилося, що абонент самовільно замінив газовий водонагрівач, приєднавши до газового вводу водопровідну трубу.