Сьогодні в Покровську відбувся урочистий пам'ятний захід з нагоди 10-ї річниці відзначення Дня Гідності та Свободи. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

У мітингу взяли участь перші керівники Покровської районної та міської військових адміністрацій, представники силових структур та Молодіжної ради.

«Сьогодні, коли окупант намагається знищити нашу країну, утворити чергові «народні республіки» на півдні та сході України, досвід Майдану став у пригоді. Наше суспільство було готове до спротиву, не лише збройного військових, а й цивільного населення. Ми продовжуємо боротьбу за Гідність і Свободу. Боротьба за демократичні цінності об'єднала навколо України усі цивілізовані держави. Гідність і Свобода дають нам силу в цій боротьбі. Це те, що нас єднає і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Пам’ять тих, хто віддав життя за краще майбутнє України, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні.

«Ми як молодь Покровська теж працюємо заради перемоги та докладаємо зусиль, щоб ця свобода була реальною. Недарма захід проводиться біля меморіальної скульптури, яка встановлена за ініціативою активної молоді громади та заступника голови Молодіжної ради минулої каденції Дмитра Лисенка, який сьогодні зі зброєю в руках виборює наше європейське майбутнє», – зазначив голова Молодіжної Ради Олександр Нестеренко. 

Нагадаємо, пам’ятний знак Героям Небесної Сотні в Покровську відкрили цього року 29 серпня – в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.