У Покровську відбувся святковий захід, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Представників і представниць старшого покоління привітав начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

«Сьогоднішній день можна назвати Днем єдності поколінь. В нас є ще одна можливість висловити слова вдячності за ваш внесок в розвиток нашої громади, регіону, країни. Важко переоцінити, скільки праці, безсонних ночей, скільки життя ви віддали на розвиток і на добробут нашої громади. Хочеться побажати міцного здоров'я, а також, щоб той дух, той запал, який у вас є, ніколи не згасав», – звернувся до винуватців свята Сергій Добряк.

За активну життєву позицію, особистий внесок у вирішення питань людей похилого віку, пропаганду здорового способу життя присутні були нагороджені Листами подяки Покровської МВА. Листи подяки також отримали представники благодійних організацій, які допомагають Покровській громаді у вирішенні багатьох соціальних питань.

Покровським пенсіонерам допомагає залишатися активними «Університет третього віку» при територіальному центрі, який налічує 7 факультетів. Його «студентки» продемонстрували свої вміння під час святкового заходу.

Святкову атмосферу також створювали професійні музиканти, вокальні та хореографічні колективи.

Також під час святкування було підбито підсумки першого міського конкурсу «Життєлюб», присвяченого Дню людей похилого віку. Премія призначається людям 65 років і старше за вагомий внесок у реалізацію програм соціального розвитку громади, активну громадську, волонтерську діяльність, особистий внесок у розвиток ветеранського руху.

Переможцем та володарем премії І ступеню став Анатолій Володимирович Фріккель – голова первинної організації ветеранів ГО «Покровська міська Організація ветеранів». Премії II ступеню отримали Олена Валентинівна Білицька та Антоніна Самсонівна Роменська. Сергій Добряк вручив їм кубки та грошові сертифікати.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що в Покровську проводяться безкоштовні курси англійської мови для людей поважного віку.