Завдяки співробітництву благодійної організації «Посмішка.ua», міжнародної гуманітарної місії «Save the children» та фінансовій підтримці уряду Канади в дитячому садку Покровська відкрили новий простір для дітей та молоді. Про це повідомили співробітники простору.

«Ми не навчаємо за шкільною програмою та програмою дитсадків. Наша ціль – зробити кожну дитину, яка до нас звертається, трішечки щасливішою, подарувати гарні емоції, надати можливість розвивати свої здібності та грати з однолітками», – розповіла фасилітаторка Кристина Червинська.

На заняттях діти розвивають комунікативні вміння та дрібну моторику, розв’язують логічні задачі й грають у шахи, виконують фізичні вправи. У просторі дітям дають можливість самостійно обрати собі заняття до смаку. Дівчатка віддають перевагу творчості, а хлопчики полюбляють грати в сухому басейні.

«Діти залюбки ходять й дуже активні. Вони сумують за живим спілкуванням, їм цього не вистачає», – наголошує фасилітаторка Аліна Божченко.

У будівлі, де проводяться заняття, є укриття, тому за необхідності вихователі з дітьми спускаються до нього. У цьому просторі також раді дорослим – сюди вже приходять цілими сім’ями.

«Також ми проводимо заняття для батьків. Це саме «позитивне батьківство». Ми не навчаємо, як виховувати дітей, а тільки даємо корисні поради та лайфхаки. Для жінок ми проводимо «жіноче коло» – це степ-аеробіка: фізичні навантаження, танці на степах», – додала Кристина Червинська. 

Простір працює з понеділка по суботу з 9:00 до 17:00, заняття тут безкоштовні.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську відкрилася ресурсна кімната, де психологи працюють над збереженням ментального здоров'я дітей і дорослих.