У Покровську відкрилася нова ресурсна кімната, де психологи будуть працювати над збереженням ментального здоров'я дітей і дорослих. Детальніше розповіла заступниця начальника Покровського міського відділу освіти Наталія Шабатюк. 

За її інформацією, у серпні навчальні заклади покровської громади долучились до проєкту благодійної організації «Діалог громад». Психологічну підтримку вже отримали близько 300 школярів.

«В межах проєкту було проведено 8 презентацій та майстер-класів «Тістопластика: піца, зроблена власноруч». Також відбулося 20 занять із психологічної підтримки для дітей віком від 5 до 17 років», – констатує Наталія Шабатюк. 

Наразі стартує новий етап тренінгів – робота з психологічними травмами. Учасників вчитимуть справлятися з жахами війни та підтримувати інших. Особливу увагу приділятимуть ментальному здоров’ю молодого покоління. Ресурсну кімнату для очних занять організували в одному з навчальних закладів громади.

«Тут є сховище, тобто місце є безпечним. Ця кімната саме для того, щоб діти могли займатися, щоб психологу було куди піти та позайматися з дітьми. Як провести групові заняття, так й індивідуальні консультації», – пояснила координаторка напрямку психосоціальної допомоги БФ «Діалог громад» Тетяна Лугова.

Насичена психологічно розвантажувальними заходами програма розрахована на дітей віком від 3 років та їхніх батьків. Передбачено також час для зустрічей психологів громади для поглиблення знань та обміну досвідом. На облаштування кімнати витрачено понад 150 тисяч гривень, наданих  організацією «Street Child Ukraine». На них придбано необхідне обладнання, меблі, оргтехніку, канцелярію. 

«Тут можна буде проводити пісочну терапію з дітьми, займатися арт-терапією, влаштовувати жваві ігри. Тут навіть є ляльковий театр», – додала Тетяна Лугова.

Записатися на заняття можна через міський відділ освіти. Одна з психологинь проекту, що має досвід психо-розвантажувальної роботи з дітками, Ольга Григор обіцяє, що заняття будуть цікавими та корисними.

«Проводились просвітницькі заходи на тему булінгу, проводимо дуже багато арт-терапій. Я вважаю, що зараз це дуже доречні заходи, які допоможуть дітям впоратись зі стресом», – каже пані Ольга.

У день відкриття ресурсної кімнати для психологинь проекту та освітян провели майстер-клас з виготовлення сувенірного мила.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що молодь Добропілля брала участь в психологічному тренінгу