У Покровську урочисто відкрили Громадський центр для дітей і дорослих. Проект з його створення реалізувала громадська організація «Аваліст» у партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією «CARE» за підтримки Європейського Союзу. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Новий громадський центр працюватиме з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00. На дітей і батьків тут чекають майстер-класи, ігри, тематичні зустрічі, психологічні тренінги, вправи, направлені на психоемоційне розвантаження, безкоштовні індивідуальні консультації психолога, соціального педагога, юриста.

Голова громадської організації «Аваліст» Юліана Гарбар розповіла, що облаштувати Громадський центр вирішили, проаналізувавши потреби громади. Проект підтримала Європейська комісія.

«Під час війни дуже багато запитів на психосоціальну підтримку – як на індивідуальні, так і на групові консультації. Потрібен якийсь простір, де люди можуть бачитись, відволікатись від війни. Також у нас є юридична підтримка, кейс-менеджмент – люди, які займаються протидією насильству», – розповідає Юліана Гарбар. 

У рамках меморандуму з «Авалістом» Покровська міська військова адміністрація безоплатно надала приміщення. Ремонт та оснащення центру виконали за кошти громадської організації. Начальник Покровської МВА Сергій Добряк підкреслив, що цей важливий проект – лише один у низці тісної тривалої співпраці Покровської МВА з ГО «Аваліст».

«Це і надзвичайна допомога у ліквідації наслідків обстрілів, також «кеш-програма» – понад 15 мільйонів для наших мешканців: вже вдалося реалізувати, і люди отримали такі необхідні у військовий час гроші. Тому цей простір – як добра запорука наших надійних відносин», – підкреслив Сергій Добряк. 

Заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна зазначила, що це перший подібний громадський простір в нашій громаді. Його хотіли зробити цікавим та корисним, щоб люди приходили сюди сім'ями.

«Я дуже вдячна громадській організації «Аваліст» і особисто Юліані Гарбар, я вдячна міжнародній організації «CARE». Завдяки їм ми змогли це зробити, змогли наповнити це приміщення теплом та посмішками», – каже Олена Харчевна.

У планах – розвиток громадського простору. Тут хочуть організувати безкоштовні заняття з англійської мови, логопедичні та з опанування техніки валяння іграшок. Записатися на вже наявні активності чи консультації можна безпосередньо в центрі або телефоном – 099-197-97-52.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську відкрилося відділення виходжування та реабілітації новонароджених