У Покровському перинатальному центрі після ремонту відкрилось відділення другого етапу виходжування та реабілітації немовлят. Деталі дізнавалась знімальна команда ТК «Орбіта».

«Ми отримали обладнання: реанімаційні системи, лампи для ультрафіолетового випромінювання, монітори пацієнтів. У нас єдиний на Донецьку область перинатальний центр та єдиний пологовий будинок», – розповів завідувач Покровським перинатальним центром Іван Циганок. 

У палатах зробили сучасний ремонт та облаштували необхідним обладнанням, встановили систему вентиляції, яка буде одночасно очищати та підігрівати повітря. Зробити це вдалось завдяки співпраці обласної військової адміністрації, компанії «Метінвест» та благодійного фонду Едуарда Мкртчана.

«Вдячна всім, хто долучився до оновлення цього відділення, створення комфортних умов для дітей, мам, а також лікарів і медсестер», – каже заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.

Як зазначив заступник голови Донецької обласної військової адміністрації Денис Клюшников, тепер жінкам не доведеться їздити для пологів до сусідньої області.

«Плюси цього відділення в тому, що ми не тільки підвищили якість, і нам вже не потрібно направляти дітей до міста Дніпро, а ще й у тому, що реабілітація недоношених немовлят – це окремий пакет НСЗУ, який дуже гарно оплачується. Тобто це буде додатковим доходом самої лікарні», – пояснив Денис Клюшников.

Відділення розраховане на шістьох пацієнтів, але в разі необхідності тут можна розмістити до 10 немовлят з матусями. Вже відсьогодні відділення прийме перших чотирьох малюків.

З початку 2023 року в Покровському перинатальному центрі з’явилося на світ 640 немовлят. Медики прийняли 120 передчасних пологів і забезпечили інтенсивний догляд 45 малюкам.

Детальніше  – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Червоному Хресті Покровська відкрили кімнату психоемоційної допомоги