На базі покровського осередку Товариства Червоного хреста відкрилась кімната, де можна відпочити та набратися моральних сил. У кімнаті побувала знімальна група ТК «Орбіта».

В рамках проєкту надаватиметься допомога і дітям, і дорослим, зокрема, поважного віку. В цій кімнаті планують проводити заходи, направлені на психоемоційне розвантаження.

«Червоний хрест та наша психосоціальна підтримка буде докладати максимум зусиль для того, щоб допомогти всім дітям та дорослим, які цього потребують», – каже волонтерка напрямку психосоціальної підтримки Катерина Кульчицька.

Кімната для психоемоційного розвантаження обладнана необхідними для роботи волонтерів та їх підопічних речами. Окрім цього тут є різні набори для творчості та рукоділля, іграшки, книжки, телевізор та багато іншого.

Відвідати заклад можуть як батьки з дітьми, які приходитимуть за гуманітарною допомогою, так і просто мешканці громади, котрі потребують допомоги. Заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Олена Харчевна висловила вдячність осередку Червоного хреста за небайдужість до мешканців.

«У важкі часи дуже важливе відкриття таких кімнат. Міська військова адміністрація Покровської громади, на жаль, не може охопити всіх наших дітлахів і дорослих, і наш Червоний хрест і усі наші донори допомагають нам у цьому, адже психічне здоров'я наших родин – це дуже важливо», – наголошує Олена Харчевна.

Заступниця начальника Покровської МВА додала, якщо волонтери Червоного хреста виявлятимуть якість тяжкі випадки психоемоційного вигоряння у людей, то скерують відвідувачів до спеціалістів міського центру соціальних служб для більш поглибленої допомоги.

Детальніше про кімнату ментальної допомоги – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську пройшла акція, спрямована на запобігання проявам насилля.