У Покровську відбулась акція, спрямована на запобігання проявам домашнього насильства. Деталі дізнавалась знімальна команда ТК «Орбіта».

Такі заходи нині проводяться в різних куточках України та об’єднані інформаційною кампанією «16 днів проти насильства».

Організатори акції встановили тематичні локації, на яких описувались історії людей, які зазнали домашнього насильства й знайшли в собі сили розповісти про це.

«Протягом цього заходу кожен може підійти, відсканувати QR-код і ознайомитись з історією жінки, котра потерпала від домашнього насильства: дізнатися, що вона робила, до яких служб вона зверталась, і в цілому дізнатися історію її реабілітації», – пояснив заступник голови молодіжної ради Андрій Частов.

Формат акції – це своєрідний маршрут, яким прямують постраждалі від насильства. На локаціях була розміщена інформація, куди й до кого необхідно звертатися. За словами заступниці начальника управління сім'ї, молоді та спорту Яни Штурхецької, до проведення заходу долучилось чимало служб. 

«Це поліція, центр соціальних служб, служба у справах дітей, управління сім'ї, молоді та спорту, також тут є молодіжна рада, є наші партнери з Гельсінської спілки, які надають правову допомогу», – повідомила Яна Штурхецька. 

Фахівці зазначають, що найпоширеніший вид насилля – домашнє. Часто жертва може не відразу його розпізнати, а ще важче розповісти про це іншим.

«Є локація, де ми розповідаємо про насильство такого типу, як буллинг дітей в школах. Для дітей це корисна інформація: як вийти з такої ситуації, звертати або не звертати увагу. Дуже важливо, щоб покровчани ознайомились із цими локаціями і зробили для себе певні висновки. А кривдники повинні розуміти, що є і наслідки того, що вони роблять», – зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

«Навіть в такі важкі часи не повинно бути насильства ні в родині, ні в школі, ні в оточенні – ні психологічного, ні фізичного, ні фінансового», – зазначає заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Покровчани на локаціях отримали пам‘ятки, як діяти в разі насильства.

Постраждалі від насилля можуть також звертатися на гарячі лінії: Національної поліції за номером 102, урядову з питань запобігання та протидії домашньому насильству – 1547, та національну – 116123.

Детальніше про протидію домашньому насильству в Покровській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що волонтери запустили проєкт «Персональний Миколай» для дітей внутрішньо переміщених осіб