У Покровську відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому начальнику аварійно-диспетчерської служби Красноармійського УГГ АТ «Донецькоблгаз» Роману Даценку. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Смертельне поранення Роман Даценко отримав 7 серпня 2023 року під час ліквідації аварії на газовій мережі, що сталася внаслідок ворожого обстрілу центральної частини Покровська.

Меморіальну дошку розмістили на адміністративній будівлі Красноармійського управління по газопостачанню та газифікації. Пам'ять загиблого вшанували колеги та представники керівництва Покровська.

Чин освячення меморіальної дошки здійснив настоятель Свято-Покровського храму ПЦУ отець Олександр Солдатенко.

За словами голови правління АТ «Донецькоблгаз» Вадима Батія, загибель Романа стала для всього колективу газовиків непоправною втратою. У чоловіка залишилось двоє дітей.

«Ми всі знали Романа як відповідальну та світлу людину. У роботі, в сім’ї, в колі друзів Роман був тим, хто завжди надихав та допомагав. Чоловіку було усього 44 роки, з яких 21 рік він віддано та безвідмовно працював у газовому господарстві. Розділяємо цей біль з близькими, рідними та усіма, хто знав Романа!» – звернувся до колективу Вадим Батій. 

«На жаль, від нас йдуть найкращі. У той страшний день Роман рятував людей, а своє життя вберегти не вдалося. Минув вже рік, а нам досить болить. Болить за невинно вбитих покровчан, які назавжди залишаться в наших серцях та нашій пам’яті. Встановлення меморіальної дошки – це символ нашої поваги та вдячності. Ми повинні зберегти пам'ять про наших загиблих мешканців для майбутніх поколінь», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні Покровськ згадує роковини подвійного ворожого обстрілу, внаслідок якого загинули 10 та були поранені 82 людини.