Сьогодні Покровськ згадує роковини трагедії, яка сталася в 2023 році. 7 серпня російські війська завдали два ракетних удари по місту, внаслідок яких 10 людей загинуло та ще 82 отримали поранення – нагадують у Покровській міській військовій адміністрації.

Спершу ворог поцілив у житловий будинок, розташований у центрі Покровська. Приблизно за 40 хвилин окупанти випустили другу ракету, яка влучила поруч з першим місцем ураження. 

Читайте також: Росіяни обстріляли Покровськ. Є жертви

Внаслідок ракетного обстрілу Покровська 7 серпня загинув полковник служби цивільного захисту, заступник начальника ГУ ДСНС Донеччини Андрій Омельченко та працівник місцевого Управління газопостачання та газифікації Роман Даценко.

Від поранень, отриманих під час ліквідації наслідків обстрілу, 13 серпня пішов з життя начальник 9 Державного пожежно-рятувального загону, полковник служби цивільного захисту Віталій Кінц. 7 серпня він пліч-о-пліч з особовим складом Покровського гарнізону рятував мирних мешканців, які постраждали внаслідок обстрілу. Під час повторної атаки Віталій Кінц отримав тяжкі поранення. Його було госпіталізовано до лікарні імені Мечникова в місті Дніпро, але врятувати його лікарям не вдалося.

Читайте також: Від отриманих під час обстрілу Покровська поранень помер рятувальник Віталій Кінц

«Минув вже рік, а нам досить болить. На наших очах ворог продовжує знищувати мирні міста Донеччини, руйнувати житлові будинки та інфраструктуру, цинічно забирати життя людей. За цей рік, на жаль, кількість загиблих від російських ударів лише росте. Тож вкотре закликаємо мешканців Покровської громади до евакуації. Рятуйте свої родини! У громадах-сусідах: Мирноградській, Селидівській, Новогродівській – вже оголошена примусова евакуація дітей. Не нехтуйте їхнім та власним життям! Це єдиний спосіб вберегти себе та своїх близьких!» – наголошують у Покровській МВА.