З нагоди Дня Збройних сил України, який святкували 6 грудня, в Покровську відбувся патріотичний автопробіг. Про це повідомив кореспондент ТК «Орбіта».

Зранку в День збройних сил України небайдужі громадяни зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Голова молодіжної ради Покровська Олександр Нестеренко підкреслив, що наші військові ціною власних життів виборюють свободу та буквально вигризають у ворога кожен сантиметр рідної землі.

«Ми хочемо цим автопробігом у прифронтовому місті показати, що для нас це важливо. Ми хочемо вшанувати пам'ять тих героїв, які загинули на війні, й подякувати героям, які захищають нас на передовій», – підкреслив Олександр Нестеренко.

До організації автопробігу долучилось чимало небайдужих городян, переважно представники молодого покоління. 

«Ініціатором цього автопробігу стала громадська організація «Патріоти українського Донбасу», ГО «Ініціативний Покровськ» та молодіжна рада. До акції були залучені усі небайдужі патріоти нашої територіальної громади», – розповідає заступниця начальника Покровського управління сім'ї, молоді та спорту Яна Штурхецька.

Проїхавши кілька кіл ключовими вулицями Покровська, учасники акції фінішували на центральному міському кладовищі, де спочивають десятки загиблих захисників з Покровської громади.

Відвідав своїх побратимів і ветеран Збройних сил України Юрій Марсанов. Чоловік став на захист Батьківщини ще влітку 2014 року – боронив Піски, дорогу на аеропорт.

«Я дуже вдячний тим людям, які, незважаючи на такий важкий час, змогли організувати цей автопробіг – ми приїхали до хлопців вшанувати їх пам'ять», – розповів ветеран.

Організатори та учасники патріотичного автопробігу закликали всіх пам’ятати про надвелику ціну, яку платять воїни ЗСУ за свободу і незалежність України, та бути вдячними цим людям.

Детальніше про автопробіг – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що бійці 109 бригади ТРО Донецької області записали ролик про свої мирні професії