П’ятий день в Покровську триває ремонт самопливного каналізаційного колектора, який приймає стоки з мікрорайонів «Південний», «Шахтарський» та «Сонячний». Колектор був пошкоджений внаслідок обстрілу 3 березня. Про хід ремонту розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

«Внаслідок прямого влучання ворожого снаряда в колектор ми вимушені робити декілька нових колодязів. Причина – в обвалі ґрунту та самого колектора в обидва боки від епіцентру вибуху», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, проводиться заміна досить великої дільниці колектора, матеріали в наявності є. Але роботи, як і раніше, уповільнюють стоки, які доводиться постійно відводити.

«На жаль, мешканці мікрорайонів не можуть припинити користування каналізацією. Це додає складнощів для слюсарів та зварювальників. Нам доводиться постійно відкачувати стоки», – каже Олексій Стебель.

Так, з початку робіт вакуум-бочкою було відкачано 1125 м³ стоків, також додатково працюють дві мотопомпи та цілодобово – електронасоси. За допомогою спецтехніки розкопано 30-метровий котлован для встановлення обсягу скритих пошкоджень колектора. 

Сьогодні в котловані виконуються зварювальні роботи та буде проведена зворотна засипка – повідомляють у Покровській МВА.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що внаслідок обстрілу Покровська 3 березня був пошкоджений каналізаційний колектор. Покровчан попросили обмежити користування каналізацією і в жодному разі не використовувати її як смітник.