У Покровську продовжують усувати наслідки російського обстрілу, який стався вночі з 27 на 28 лютого. Про хід відновлювальних робіт розповіли в Покровській міській військовій адміністрації.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу пошкоджено багато будівель, зокрема житлові приміщення, комунальні та державні об'єкти. На сьогодні відомо про пошкодження 31 багатоквартирного та 34 приватних будинків, 3 адмінбудівель, 6 закладів освіти, 3 закладів культури та одного медичного закладу. Також пошкоджено об'єкти державної власності, серед яких 2 заклади освіти та підприємство зв’язку. 

Зусилля комунальних служб спрямовані на оперативне відновлення пошкодженої інфраструктури Покровська. Так, 148 вікон комунальних підприємств закрили листами OSB бригади місцевих КП та установ. Ще 42 вікна за допомогою працівників ДСНС було відновлено на 3-4 поверхах адміністративних будівель.

Мешканцям, які постраждали від обстрілу, надаються будівельні матеріали для самостійного усунення пошкоджень. За день загалом було видано 80 листів OSB та 120 квадратних метрів тарпауліну.

«Враховуючи складність ситуації, надання допомоги та відновлення інфраструктури є нашим пріоритетом. Ми активно співпрацюємо з відповідними службами та надаємо всебічну підтримку населенню для якнайшвидшого відновлення стабільності та безпеки у місті», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Відповідно до Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії рф, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд, затвердженого постановою уряду, в першу чергу зусилля ремонтних бригад спрямовані на відновлення комунального майна та об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомив начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко.

«Вчора ми видали власникам 40 пошкоджених квартир будівельні матеріали для ліквідації наслідків обстрілу. Хто був спроможний – самостійно забивав вікна. Сьогодні допомагати мешканцям у відновленні житлових приміщень будуть 2 бригади. Заявок багато, а людей не вистачає, тому ми просимо не зволікати та, якщо є можливість, самостійно подбати про свої квартири», – зазначив Данил Проскуренко.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вночі на 28 лютого росіяни обстріляли Покровськ. Окупанти вдарили по місту чотирма балістичними ракетами. Жахливі кадри наслідків обстрілу показали в поліції.