У Покровську пройшли громадські обговорення проєкту реконструкції Навчально-виховного комплексу №2. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

До відкритих обговорень в форматі онлайн долучилися близько сотні осіб. Серед них – архітектори, педагоги, учні, представники громадськості та Покровської міської військової адміністрації.

Нагадаємо, НВК №2 зазнав серйозних пошкоджень унаслідок російського обстрілу в листопаді 2022 року. Розробку проєкту його післявоєнної відбудови взяли на себе міжнародні партнери.

«Програма «U-LEAD з Європою» відібрала певний пул закладів освіти, які вони зголосилися підтримати і оплатити розробку проєкту. Ми перемогли в цьому конкурсі, бо зробили дуже детальний опис проєкту, що ми там бачимо», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Читайте також: У Покровську показали проєкт реконструкції НВК №2 та запросили на громадські обговорення

Навчальний заклад буде розрахований на 520 дітей. За проєктом планують наново побудувати їдальню та дошкільний підрозділ, який розташують більш зручно, ніж раніше – аби діти різних вікових категорій не заважали один одному та мінімально перетиналися.

Сучасний та комфортний як для навчання, так і для позашкільних занять – таким планують зробити після закінчення військових дій Покровський НВК №2.

«Ця школа стане мультифункціональним осередком для всіх верств населення. Це буде і дитячий садок, і школа молодша, і старша. Впевнена, що після реконструкції вона буде заповнена. Тим паче, що вона буде інклюзивною і безбар’єрною», – каже Маргарита Ідрісова.

Наразі фахівці вже виконали технічне обстеження будівлі. Проєкт допрацьовують та вдосконалюють з урахуванням побажань і пропозицій.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».