У Покровську відбувся новорічний ранок для дітей з сімей загиблих захисників. На святковий захід із подарунками завітав уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Я розумію, що напевно на Донеччині святкувати Новий рік буде найважче. Напевно, наш сусід не буде нас залишати в безпеці в цей день і цю ніч. Але, незважаючи на це, я знаю, що ми сильні», – зазначив омбудсмен.

Привітали дітлахів і побажали гарного й щасливого Нового року й начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та його заступниця Маргарита Ідрісова. 

«Донеччина і вся Україна хоче скорішої перемоги, і ми всі її здобуваємо, кожен своїм трудом. Ви – своїм навчанням, слухняністю. Дякую нашим незламним батькам за таких дітей і за все, що ви робите для нашої громади», – звернувся Сергій Добряк до юних учасників заходу та їх батьків.

Гості поспілкувалися з маленькими покровчанами та вручили святкові подарунки. 

Новорічний ранок з казковими героями та подарунками також організували для вихованців Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя». Діти взяли участь у справжньому новорічному квесті з руханками, загадками й естафетами.

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо зазначає: дорослі доклали чималих зусиль, аби подарувати всім гарний настрій та щирі емоції – і це їм вдалося.

«Сьогоднішнє свято, яке провели завдяки зусиллям і робітників центру «Милосердя», і Управління соцзахисту населення, і за підтримки Покровської міської військової адміністрації, – це свято для дітей з особливими вадами. Але вони були такі активні, такі позитивні, такі радісні. Все це завдяки нашим славним воїнам, які сьогодні дають можливість перебувати цим дітям у безпеці, відчувати себе дітьми, відчувати свята», – наголосила Наталія Іваньо. 

Після закінчення новорічного ранку на дітей чекав приємний сюрприз – подарунки від Покровської МВА, облдержадміністрації та компанії «Метінвест».

«Напередодні новорічних свят компанія «Метінвест Покровськвугілля» долучилась до привітання дітей, які потребують уваги та піклування», – зазначила провідна фахівчиня з соціальних пільг «Метінвест Покровськвугілля» Оксана Кривоспицька.

Загалом солодкі подарунки напередодні Нового року отримали понад 6 тисяч дітей Покровської громади.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що омбудсмен Дмитро Лубінець відвідав Покровськ.