Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у ході робочого візиту на Донеччину завітав до Покровської громади, де провів ряд зустрічей. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Під час спілкування з керівниками громади та представниками ЗМІ омбудсмен порушив теми щодо евакуації цивільного населення, обміну військовополоненими, виплат для військовослужбовців, відновлення документів, а також питання захисту прав дітей.

Однією з основних тем обговорення став законопроєкт про мобілізацію, запропонований урядом. Дмитро Лубінець висловив застереження щодо його відповідності Конституції України, вказавши, що деякі положення законопроекту можуть суперечити Основному закону.

Читайте також: Тимчасові обмеження за неявку до ТЦК: Уряд вніс до Ради законопроєкт щодо мобілізації

«Я завжди ставлюся до всіх процесів, які відбуваються на території нашої держави, виключно через національне і міжнародне законодавство. Цей законопроєкт, на мій погляд, містить норми, які суперечать Конституції», – наголосив Дмитро Лубінець.

Омбудсмен також представив представника Уповноваженого з прав людини у Донецькій та Луганських областях – Дмитра Михальова.

Дмитро Лубінець зазначив, що регіональні офіси відіграють ключову роль у взаємодії з громадою та вирішенні проблем на місцевому рівні.

Крім того, під час перебування в Покровську Дмитро Лубінець разом із начальником Покровської МВА Сергієм Добряком та його заступницею Маргаритою Ідрісовою зустрівся з дітьми загиблих Захисників України, привітав їх зі святами та вручив новорічні подарунки.

«Хотів би всіх привітати з новорічними святами. Це ті дні, коли всі загадують бажання. Напевно, всі вони майже однакові – щоб на нашу рідну Донеччину прийшов мир, щоб в Україні запанувала атмосфера добра та справедливості. На Донеччині, мабуть, святкувати Новий рік найважче, але, незважаючи на це, ми повинні пам’ятати, що ми сильні та непереможні. Окрему подяку висловлюю батькам за виховання таких чудових дітей. На Донеччині найсильніші хлопці та найкрасивіші дівчата», – сказав Дмитро Лубінець. 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську діти пільгових категорій отримали подарунки від Таємного Санти.