Працівники закладів культури Покровської громади взяли участь у майстер-класі з традиційних танців, задокументованих на Донеччині, які є елементами нематеріальної культурної спадщини. Про це повідомляють у Покровській МВА.

Під час заходу запрошена гостя – дослідниця з Волноваського району, керівниця народного пошуково-дослідницького фольклористичного гурту «Заграйярочка» Ірина Крюченко – розповіла про елементи нематеріальної культурної спадщини, як і де їх шукати та впроваджувати. Вона протягом 15 років досліджувала та збирала по крихтах історію Волноваського району, який зараз знаходиться в окупації. 

«Культурну спадщину ми маємо зберегти для наших нащадків, щоб нам не нав’язали якусь іншу культуру. Щоб у нас була своя історія і традиції. Щоб нам не говорили, що Донеччина без роду та коріння, і саме цей регіон заселяли руські. Ми знаємо свою історію. І якби ми раніше її пропагували та несли в світ, у нас би не було війни», – зауважила дослідниця. 

У межах роботи над збереженням нематеріальної культурної спадщини на Донеччині під час заходу було презентовано спільний проєкт Волноваського та Покровського районів «12 місяців – 12 танців». Ірина Крюченко не лише розповіла про види танців, а й запросила учасників практично їх опанувати, тим самим зайнятись психоемоційним розвантаженням. 

«У ці страшні часи, в які працюють зараз заклади культури, наш пріоритет в роботі – саме збереження культурної спадщини. В цьому випадку ми говоримо про елементи нематеріальної спадщини, яких багато на території Покровської громади, але цю роботу треба активізувати. Сьогодні ми дізнались, як практично працювати в цьому напрямку, рухаючись крок за кроком. Збереження історії та пошук елементів культурної спадщини – це самоідентифікація української нації. Тож ми робимо все можливо, щоб зберегти для наступних поколінь ці знання та передавати їх надалі», – зауважила начальниця відділу освіти та ОКС Олена Олехнович.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що зразковий театр народної пісні «Златиця» з Покровська здобув низку перемог на міжнародному конкурсі.