Зразковий театр народної пісні «Златиця» з міста Покровськ повернувся з 28-го міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Співограй» з цілим оберемком перемог. Деталі розповіла художня керівниця театру Ольга Овсієнко.

Змагання проходили в місті Хмельницький і зібрали кілька сотень учасників з різних країн. Художня керівниця добре розуміла, що в учасників з інших областей було більше можливостей підготуватися, на відміну від покровських дітей, які займаються вокалом переважно онлайн.

«Але наші діти змогли попри те, що практики з мікрофоном зараз у нас недостатньо», – розповідає Ольга Овсієнко. 

Коли оголошували результати, учасники «Златниці» дуже хвилювалися, адже не почули себе ні серед тих, хто посів треті місця, ні серед срібних призерів.

«Потім нарешті стали називати наших хлопців-солістів. Костянтин Коробченко, він в молодшій категорії, зайняв перше місце. Потім середня категорія, Микита Крючков – перше місце. І в старшій категорії Павло Гончар також посів перше місце. Тобто все, що могли, забрали. Потім пішли малі форми, у нас брав участь чоловічий гурт. Вони і за першу, і за другу композицію отримали перемогу. І «Златиця» як цільний колектив також здобула перше місце. Це було дуже приємно», – ділиться почуттями Ольга Овсієнко.

«Златицю» також нагородили особливим призом – «За збереження національної культури».

Під час подорожі поїздом у «Златиці» було кілька спонтанних виступів. Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що співачка Христина Старикова з Мирнограда увійшла до суперфіналу «Голосу країни»